Leírás és Paraméterek
Retek mag csíráztatásra bio, Réde bemutatása
Tegyünk 2-3 evőkanál retekmagot egy szűrőbe, jól mossuk meg folyó víz alatt és helyezzük a csíráztató edénybe vagy szűrőpapírra. Naponta kétszer langyos vízzel öblítsük át és tegyük 20 °C-os, világos helységbe arra ügyelve, hogy ne legyen kitéve közvetlen napsütésnek. A víz soha ne álljon a magokon. Mindig csepegtessük le, mivel könnyen berohadhat.
3 nap után kész a csíranövény. Hűtőszekrényben 1 hétig tárolható. Ismételjük meg hetente a csíráztatást, így folyamatosan friss vitaminhoz jutunk.
A retekcsíra enyhén csípős ízű. Sokféle ételben használható nyersen vagy párolva. Müzliben, joghurtban, túróban és salátakeverékben is kiváló ízű.
Retek mag csíráztatása
Vetés: egész évben. Egy tányérhoz 2-3 evőkanál mag.
Hőmérséklet: kb. 20 °C.
Öntözés: naponta.
Csíráztatási idő: 3-4 nap.
Miért környezetbarát, öko termék?
- Magyar termék
- Ökológiai gazdálkodásból származó, csíráztatásra alkalmas növényi mag
Kiszerelés
30 g
Tegyünk 2-3 evőkanál retekmagot egy szűrőbe, jól mossuk meg folyó víz alatt és helyezzük a csíráztató edénybe vagy szűrőpapírra. Naponta kétszer langyos vízzel öblítsük át és tegyük 20 °C-os, világos helységbe arra ügyelve, hogy ne legyen kitéve közvetlen napsütésnek. A víz soha ne álljon a magokon. Mindig csepegtessük le, mivel könnyen berohadhat.
3 nap után kész a csíranövény. Hűtőszekrényben 1 hétig tárolható. Ismételjük meg hetente a csíráztatást, így folyamatosan friss vitaminhoz jutunk.
A retekcsíra enyhén csípős ízű. Sokféle ételben használható nyersen vagy párolva. Müzliben, joghurtban, túróban és salátakeverékben is kiváló ízű.
Retek mag csíráztatása
Vetés: egész évben. Egy tányérhoz 2-3 evőkanál mag.
Hőmérséklet: kb. 20 °C.
Öntözés: naponta.
Csíráztatási idő: 3-4 nap.
Miért környezetbarát, öko termék?
- Magyar termék
- Ökológiai gazdálkodásból származó, csíráztatásra alkalmas növényi mag
Kiszerelés
30 g
Származás | Magyarország |