Leírás és Paraméterek
Naturmind Gluténmentes zabpehely (500 g) bemutatása
Rendkívül értékes gabonaféle, magas fehérje- és rosttartalommal, belső értékeit a pelyhesítés után is megőrzi.
A zabpelyhet gondosan válogatott, egész zabszemekből állítják elő, majd gőzöléssel és lapítással állítják elő, így a zabpehelyben minden értékes tápanyag benne marad és a többi gabonapehellyel ellentétben nem emeli meg gyorsan a vércukorszintet.
A zabpehely összetett szénhidrátokat tartalmaz legnagyobb mennyiségben, amely lassan szívódik fel és nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet. A fehérjék és a rostok is segítenek ebben, így a zabpelyely vércukorproblémák esetén is fogyasztható. A magas rosttartalomnak köszönhetően a zabpehely segít megelőzni a székrekedést és csökkenti a vastagbélrák kialakulásának valószínűségét, illetve a béta-glükán nevű vízoldékony rostoknak fontos szerepük van a vér koleszterinszintjének csökkentésében.
Felhasználás
- Zabkásaként
- Sütemények, kekszek készítéséhez
- Fasírtba, töltelékekbe
- Panírozásra
Tárolás
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: | 1639 kJ / 388 kcal |
Zsír: | 7 g |
- amelyből telített zsírsavak: | 1,1 g |
Szénhidrát: | 69 g |
- amelyből cukor: | 0,5 g |
Fehérje: | 10 g |
Só: | 0,003 g |
Kiszerelés
500 g
Összetevők | zabpehely |
Származás | Egyesült Királyság. |