Leírás és Paraméterek
Legeldle Mungóbab Csíra Mag (150 g) bemutatása
A Legeldle Mungóbab Csíra talán a legnépszerűbb mind közül. Könnyen és gyorsan ki lehet csíráztatni otthon is! Remek rost- és fehérjeforrás, mellette vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaz.
Íze és állaga lágy, diós beütéssel, kellemesen kesernyés ízzel kecsegtet.
Tápanyagokban gazdag: fehérje, növényi rostok, foszfor, magnézium, kálium, kalcium, vas, C-vitamin és B-vitamin komplex.
A mungóbabot alig két nap csírázás után már eheted is. Ne várd meg ameddig a levelei megjelennek és elkezd kizöldülni, mert ez az állagát és az ízét is elronthatja. Általában 2-5. nap között ideális fogyasztani. Csíráztasd sötétebb helyen, hogy az állaga és íze is megfelelő maradjon.
Csírája remek táplálékul szolgál. Magas tápanyagtartalom jellemzi, sok rost és fehérje található benne. Mindemellett vitaminokat és ásványi anyagokat is eszel vele együtt.
Készítése
- Adagolás (csíráztató üvegedény): 3 evőkanál ~30 g
- Adagolás (csíratál 1 szintje): 2 evőkanál ~20 g
- Áztatás: 8 óra
- Öblítés: naponta 2x
- Ekkortól eheted: 2-3. nap
Felhasználása: szendvicsekben, köretként nyersen, salátákban
Főbb előnyök: sok rost, magas fehérjetartalom, változatos vitaminok és ásványi anyagok.
Miért környezetbarát, öko termék
- Magyar termék
- Egészséges, friss zöldség a téli hónapokban is otthon, kedvező áron
Kiszerelés
150 g
Összetevők | mungóbab |
Származás | EU |